Sunday, September 27, 2009

Artega GT NEWS


Misschien kent niet iedereen de Artega GT dus ik zal haar even voorstellen… Een gewicht van 1.115 kg (1.495 rijklaar), een vermogen van 300 pk uit een 3.6 liter VR6 middenmotor, een sprint van 0-100 in 4,8 seconden, een topsnelheid van 273 km/u, 211 co2/km (jaja, ook belangrijk!) en mooie ronde vormen!
Artega is een nieuw duits sportwagenmerk dat is opgericht met steun van Paragon AG. Dit bedrijf is een belangrijke leverancier van allerlei componenten voor in de auto en allerlei sensoren.
Klaus Dieter Frers, die van het kleine Paragon een bedrijf maakte met beursnotering, 100 miljoen omzet en 600 man personeel schijnt de man achter dit merk te zijn. Aan de andere kant is de financiële basis van het merk op z’n zachts gezegd nogal schimmig… niemand heeft openlijk toegegeven dan men kapitaal in de onderneming heeft gestoken, maar inmiddels is er wel een fabriek gebouwd met een mooi ontvangstcentrum, een shop en een leuk café- restaurantje… Verder is er natuurlijk ook nogal wat geld in de ontwikkeling van de auto gaan zitten… en getuige de eerste echte beelden van het eindproduct heeft Artega het huiswerk goed gemaakt.
Niet alleen ziet de auto er strak en sportief uit (met dank aan Fisker die ook de meeste recente Aston Martins tekende), de eerste recensies zijn positief, de merchandise is klaar om de portemonnee van de klanten compleet te legen en het interieur van de auto is redelijk origineel en ziet er mooi uit. Met dank aan Paragon… want zij zijn verantwoordelijk voor de klokkenwinkel, allerlei elektronica voor de auto en de middenconsole van de Artega GT.
Enfin… zullen we eens kijken hoe het eind product eruit ziet?

VIDEO GO TO http://www.autoblog.nl/archive/2009/09/07/artega-gt-videos

No comments:

Post a Comment